MEKK

Uuri meie kunstilist menüüd, mis pakub kõrgetasemelisi maitseelamusi igale gurmaanile

Blog

Päikeseline Itaalia pastaroog: Pesto Pasta

Itaalia köök on maailmas tuntud oma lihtsuse ja värskete koostisosade poolest. Üks selline klassikaline ja kiirelt valmiv roog on pesto pasta. Traditsiooniline pestokaste on pärit Põhja-Itaaliast, Liguria piirkonnast, ja selle peamised koostisosad on basiilik, küüslauk, männiriisikad, parmesan ja oliiviõli.

Koostisosad

  • 400g pastat (nt. spagetid või penne)
  • 2 suurt peotäit värsket basiilikut
  • 50g männiriisikaid (või kreeka pähkleid)
  • 2 küüslauguküünt
  • 50g Parmesani juustu
  • 100ml ekstra-neitsioliiviõli
  • Sool ja must pipar maitse järgi

Valmistamine

1. Pesto valmistamine:
Pane basiiliku lehed, kooritud küüslauguküüned, sool ja männiriisikad köögikombaini või kasuta saumikserit, et segada koostisosad ühtlaseks massiks. Lisa Parmesani juust ning jätkates segamist, nirista juurde õli. Maitsesta vastavalt soovile soola ja pipraga.

2. Pasta keetmine:
Keeda pasta soolaga maitsestatud vees vastavalt pakendi juhistele, kuid jäta al dente ehk pisut kõvemaks, kui eelistad tekstuurilt hammustavamat pastat. Pasta keetmise ajal on hea hetk pestot valmistada.

3. Ühendamine:
Säilita veidi pasta keeduvett (umbes tassitäis). Nõruta pasta ning sega koos pestokastmega suures kausis või potis, kus pasta keetsid. Kui segu tundub liiga paks, lisa varutud pasta keeduvett, kuni saavutad soovitud konsistentsi.

4. Serveerimine:
Jaota pasta taldrikutele, puista peale veidi Parmesani juustu ja ehk paar basiilikulehte kaunistuseks. Serveeri viivitamatult.

Kokkuvõte

Pesto pasta on suurepärane näide Itaalia köögi lihtsusest ja maitsvusest. Värskus, mis kaasneb ise tehtud pestokastmega, on võrreldamatu. See roog ei nõua keerukat ettevalmistust ega pikaajalist toiduvalmistamist, muutes selle ideaalseks valikuks nii argiõhtuteks kui ka pidulikuks õhtusöögiks. Naudi autentset maitseelamust otse oma köögist!