Sissejuhatus
Vahemere köök on tuntud oma värvikate maitsete ja tervislike koostisosade poolest. Selles retseptis ühendame klassikalise pesto pasta lihtsuse ja aromaatsuse, tuues lauale tõelise Euroopa naudingu. Ideaalne nii kiireks õhtusöögiks kui ka eriliseks sündmuseks.
Sisu
Koostisosad:
- 400g spagette või muud pastat
- 2 küüslauguküünt
- 50g basiilikulehti
- 30g männi- või kreeka pähkleid
- 50g parmesani juustu, riivituna
- 100ml oliiviõli
- Soola ja värskelt jahvatatud musta pipart maitsestamiseks
- Valikuline lisand: röstitud kirsstomateid ja/või röstitud paprikat
Valmistamine:
- Keeda pasta vastavalt pakendi juhistele soolaga maitsestatud vees al dente’ks. Nõruta, säilitades umbes tassi pasta keeduvett.
- Samal ajal, kui pasta keeb, valmista pesto. Selleks pane küüslauguküüned, basiilikulehed, pähklid, riivitud parmesani juust ja oliiviõli köögikombaini või blenderisse.
- Töötle segu ühtlaseks pastaks. Kui pesto on liiga paks, lisa veidi pasta keeduvett, et saada soovitud konsistents. Maitsesta soola ja pipraga.
- Sega valminud pesto nõrutatud pasta hulka, lisa vajadusel pasta keeduvett, et pasta oleks siidine ja pesto ühtlaselt jaotunud.
- Serveeri kohe, lisades soovi korral peale röstitud kirsstomateid ja/või röstitud paprikat, et lisada roale tekstuur ja sügavust.
Kokkuvõte
See Vahemere Pesto Pasta on lihtne, kuid rikkalik ja flavori täis roog, mis viib keele alla igal pastasõbral. See retsept on ideaalne viis nautida pesto kreemisust ja värskust, kombineerides seda täiuslikult keedetud pastaga. Bon appétit!