MEKK

Uuri meie kunstilist menüüd, mis pakub kõrgetasemelisi maitseelamusi igale gurmaanile

Blog

Võrratu Itaalia Klassik: Melanzane alla Parmigiana

Itaalia köögi võlude hulka kuulub kindlasti Melanzane alla Parmigiana, mida tuntakse ka parmesani baklažaanina. See roog on suurepärane kombinatsioon külluslikest maitsetest ning lihtsatest koostisosadest, luues tervikuna toitev ja rahuldust pakkuv kogemus. Siin on samm-sammult retsept, kuidas valmistada seda ajatut rooga.

Koostisosad:

  • 3 keskmise suurusega baklažaani
  • 500 ml purustatud tomateid või tomatikastet
  • 200 g mozzarella juustu
  • 100 g Parmigiano-Reggiano juustu
  • 3 küüslauguküünt
  • 1 peotäis värskeid basiilikulehti
  • Ekstra-neitsioliiviõli
  • Sool, must pipar
  • 1 tl kuivatatud oreganot
  • 1 väike sibul

Valmistamisjuhend:

  1. Alguseks kuumuta ahi 180 kraadini Celsiuse järgi. Lõika baklažaanid umbes 1 cm paksusteks viiludeks. Aseta baklažaaniviilud kahe köögipaberikihi vahele, raputa peale soola ja jäta seisma umbes 20 minutiks, et eemaldada liigne niiskus.

  2. Kuumuta pannil natukene oliiviõli ja prae baklažaaniviilud mõlemalt poolt kuldpruuniks. Tõsta kõrvale.

  3. Haki sibul ja küüslauk ning prae samal pannil, kuni need muutuvad klaasjaks. Lisa purustatud tomatid, oregano ja hakitud basiilikulehed. Maitsesta soola ning pipraga ja hauta keskmisel kuumusel umbes 10 minutit.

  4. Võta suur ahjuvorm, määri põhi õrnalt oliiviõliga. Laota peale üks kiht baklažaaniviile, kata tomatikastmega ning seejärel rebi mozzarella juust ja puista üle Parmigiano-Reggianoga.

  5. Korda kihtide tegemist, kuni kõik koostisosad on kasutatud, lõpetades juustukihiga.

  6. Küpseta eelsoojendatud ahjus 30-35 minutit, kuni pealmine kiht on kuldne ja mullitab.

  7. Lase valminud roal enne lõikamist jahtuda umbes 10 minutit.

Kokkuvõtteks:

Melanzane alla Parmigiana on toitev ja hõrk roog, mis toob õhtusöögilauale killukese Itaalia päikest. Roog sobib hästi nii argiõhtuteks kui pidulikeks sündmusteks. Serveerides kõrvale värsket rohelist salatit ja krõbedat ciabatta’t, saate kogeda tõelist Itaalia köögi võlu. Buon appetito!