MEKK

Uuri meie kunstilist menüüd, mis pakub kõrgetasemelisi maitseelamusi igale gurmaanile

Blog

Ahjukartulid koos maitsevõiga – Eesti hõrgutis igaks õhtuks

Eestis on ahjukartulid armastatud roog, mis sobib nii pidulauale kui argiõhtuks. Lihtsa valmistusviisi ja koduste maitsetega vallutavad need kuldpruunid juurikad kerge vaevaga igas eas sööjate südamed. Toome teieni klassikalise retsepti ahjukartulitest maitsevõiga, mis on suurepärane lisand igale pearoale või maitsev vahepala.

Koostisosad:

  • 1 kg kartuleid
  • 50 g võid
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 sl hakitud värsket tilli
  • Soola ja pipart maitse järgi
  • 1 tl paprikapulbrit

Valmistamisjuhis:

  1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
  2. Pese kartulid hoolikalt ja kuivata need. Kui kartulid on suured, lõika need pooleks või sektoriteks. Väikesed kartulid jäta terveks.
  3. Aseta kartulid suurde kaussi, lisa soola, pipart ning paprikapulbrit. Sega läbi, et kartulid oleksid ühtlaselt maitsestatud.
  4. Sulata või väikeses potis ning lisa peeneks hakitud küüslauk ja till. Kuumuta madalal kuumusel paar minutit, kuni või võtab mõnusa küüslaugu ja tilli aroomi.
  5. Vala sulatatud maitsevõi kartulitele ja sega, et kartulid saaksid ühtlaselt võiga kaetud.
  6. Aseta kartulid ahjuvormi või küpsetusplaadile ühe kihina, et need saaksid ahjus ühtlaselt pruunistuda.
  7. Küpseta eelsoojendatud ahjus 40–50 minutit või kuni kartulid on kuldpruunid ja krõbedad. Poolteistkümne minuti järel võid kartuleid keerata, et tagada ühtlane pruunistumine.

Kokkuvõte:

Ahjukartulid maitsevõiga on lihtne, kuid maitseküllane roog, mis rõõmustab oma tekstuuride ja aroomidega. Serveeri neid soojalt, kas omaette snäkina või koos liha, kala või muu meelepärase lisandiga. See lihtne, ent armastatud Eesti roog pakub rikkalikku maitseelamust igale söögikorrale. Nautige oma ahjukartuleid maitsevõiga!

Nõuanne: Proovi lisada ahjukartulitele enne küpsetamist ka teisi maitsetaimi nagu rosmariin või tüümian, et anda roale uusi maitsevarjundeid.