MEKK

Uuri meie kunstilist menüüd, mis pakub kõrgetasemelisi maitseelamusi igale gurmaanile

Blog

Vahemere Hõnguga Pasta Pesto Kana ja Päikesekuivatatud Tomatitega

Itaaliast pärit pasta on üks populaarsemaid roogi üle kogu maailma ning pesto lisab sellele Vahemere-äärset maitseküllust. Võrratu kooslus kergelt grillitud kanast ja päikesekuivatatud tomatitest tekitab imelise maitseelamuse, mida on lihtne järgi teha ka oma köögis. Järgnev retsept ühendab värsked koostisosad ja rikkaliku maitse, pakkudes toitevat ja rahuldustpakkuvat einet.

Koostisosad:

  • 400g pastat (nt penne või fusilli)
  • 2 suurt kanafileed
  • 100g pesto kastet (eelistatult roheline pesto)
  • 100g päikesekuivatatud tomateid õlis
  • 2 küüslauguküünt
  • 50g parmesani juustu
  • 2 spl oliiviõli
  • Sool ja must pipar maitse järgi
  • Värskeid basiilikulehti serveerimiseks

Juhised:

  1. Keeda pasta soolaga maitsestatud vees al dente, järgides pakendi juhiseid. Nõruta ja jäta kõrvale.
  2. Kuumuta pannil üks supilusikatäis oliiviõli. Lisa peeneks hakitud küüslauguküüned ja prae mõni minut, kuni need on kuldpruunid.
  3. Maitsesta kanafileed soola ja pipraga. Lisa pannile ja prae mõlemalt poolt 5-7 minutit, kuni kana on küpsenud.
  4. Tõsta kanafileed pannilt ja lase veidi jahtuda enne, kui lõikad need ribadeks või kuubikuteks.
  5. Päikesekuivatatud tomatid nõruta õlist ja lõika ribadeks. Lisa need samale pannile ja kuumuta läbi.
  6. Lisa kana ja pestokaste pannile päikesekuivatatud tomatite juurde ja sega läbi, kuni kõik on ühtlaselt kaetud pestoga.
  7. Lisa keedetud pasta pannile ja sega korralikult läbi, et pasta saaks kastmega kaetud ja kõik maitsed ühtlustuksid.
  8. Serveeri kohe, puista peale riivitud parmesani ja kaunista värske basiilikuga.

Kokkuvõte:

See lihtne, kuid maitsev pasta retsept toob sinu kööki Vahemere aroomid ja annab energiat nautimaks päeva ükskõik mis toimetusi ees ootamas. Tänu pestole on roog maitseküllane ning päikesekuivatatud tomatid ja parmesan annavad sellele mõnusa tekstuuri ja sügavuse. Lase end viia Itaalia maitsvatel radadel selle kiire ja lihtsa õhtusöögi retseptiga!