MEKK

Uuri meie kunstilist menüüd, mis pakub kõrgetasemelisi maitseelamusi igale gurmaanile

Blog

Klassikaline Prantsuse Ratatouille

Prantsuse köök on tuntud oma rikkalike ja aromaatsete roogade poolest. Üheks selliseks on ratatouille – värvikirev köögiviljahautis, mis pärineb Provence’i piirkonnast. See on lihtne ja tervislik roog, mis sobib suurepäraselt suviseks õhtusöögiks. Alljärgnevalt jagame klassikalise ratatouille’i retsepti, mida on lihtne järgida.

Koostisosad (4-6 inimesele):

  • 1 suur baklažaan, tükeldatud ja soolatud
  • 2 keskmist suvikõrvitsat, viilutatud
  • 1 punane paprika, tükeldatud
  • 1 kollane paprika, tükeldatud
  • 1 suur sibul, viilutatud
  • 2-3 küüslauguküünt, hakituna
  • 4 suurt tomatit, tükeldatud
  • 3 spl oliiviõli
  • 1 tl värsket tüümiani
  • 1 tl värsket rosmariini
  • 1 tl värsket basiilikut
  • Sool ja must pipar maitse järgi

Valmistamine:

  1. Alusta baklažaanide ettevalmistamisega. Tükelda need kuubikuteks, puista peale soola ja jäta seisma 20-30 minutiks. Seejärel patsuta kuivaks köögipaberiga.

  2. Kuumuta suurel pannil või haudepotis 1 spl oliiviõli. Lisa viilutatud sibul ja küüslauk ning kuumuta, kuni sibul on muutunud pehmeks ja läbipaistvaks.

  3. Lisa pannile paprikatükid ning prae mõni minut. Seejärel lisa tükeldatud baklažaan ja suvikõrvits. Kuumuta kõiki koostisosi segades umbes 10 minutit.

  4. Lisa hakitud tomatid ja maitsetaimed: tüümian, rosmariin ja basiilik. Maitsesta soola ja pipraga. Lase hautisel madalal kuumusel podiseda umbes 20 minutit või kuni köögiviljad on pehmed.

  5. Sega aeg-ajalt ja kui on vajadust, lisa veidi vett, et köögiviljad ei kõrbeks külge.

Kokkuvõte:

Kui ratatouille on valmis, siis on tulemuseks värviline, lõhnav ja maitsev köögiviljahautis, kus kõik komponendid on saavutanud täiusliku pehmuse. Serveeri see roog soojalt koos riisi, krõbeda saiaga või lihtsalt nautides seda omaette. Bon appétit!