MEKK

Uuri meie kunstilist menüüd, mis pakub kõrgetasemelisi maitseelamusi igale gurmaanile

Blog

Pasta Carbonara Autentsel Moel

Pasta Carbonara on tõeline Itaalia köögi klassik, mis on pärit Roomast. Üsna lihtne, kuid tohutult maitsev roog, mis ühendab endas värsked ja rikkalikud maitsed. Järgnevas retseptis on kirjeldatud, kuidas valmistada seda armastatud pastarooga traditsioonilisel ja autentsel viisil.

Koostisosad:

  • 400g spagette või muid pastasid
  • 150g pancettat või guanciale’t (Itaalia sea põsk)
  • 50g Parmesani juustu, riivitud
  • 50g Pecorino Romano juustu, riivitud
  • 3 suurt muna
  • Sool ja must pipar, maitse järgi
  • 1 küüslauguküünt
  • Värske petersell, hakitud (valikuline)

Valmistamine:

  1. Aseta suur pott vett tulele ja keeda pasta al dente, järgides pakendi juhiseid. Pasta keedes valmista ette kaste.

  2. Lõika pancetta või guanciale väikesteks kuubikuteks ja prae neid sügaval pannil keskmisel kuumusel. Praadimisel lisa pannile üks küüslauguküüs tervelt või pooleks lõigatuna, et anda lisamaitset. Küüslauk eemalda enne kastme segamist.

  3. Klopi munad lahti suures kausis, lisa peeneks riivitud Parmesani ja Pecorino juust ning maitsesta segu rohke värskelt jahvatatud musta pipraga.

  4. Kui pasta on valmis, tõsta see otse pannile pancetta või guanciale juurde, säilitades osa pastaveest. Tõsta pann tulelt ja lisa pasta juurde munasegu, segades kiiresti, et munad pastaga kokku puutudes kohe ära ei läheks ning moodustuks siidine kaste.

  5. Kui kaste tundub liiga paks, lisa veidi pastavedest, et saavutada soovitud konsistentsi. Pasta peab jääma kreemjas, mitte vedel.

  6. Serveerides puista peale veel veidi Parmesani ja Pecorino juustu, musta pipart ja soovi korral värskeid petersellilehti.

Kokkuvõte:

Pasta Carbonara on imehea roog, mis vajab vaid mõningaid kvaliteetseid koostisosi ja natukene tähelepanu valmistamise ajal. Ideaalne pasta Carbonara peaks olema kreemjas, rikkaliku maitsega ja pakkuma tõelist Itaalia köögielamust. Serveeri seda lihtsat, kuid suurepärast pastarooga perele või sõpradele ja naudi iga suutäit!