MEKK

Uuri meie kunstilist menüüd, mis pakub kõrgetasemelisi maitseelamusi igale gurmaanile

Blog

Vahemere Võlu: Itaaliapärane Pasta Pesto Kastmega

Sissejuhatus

Vahemere köök on tuntud oma lihtsate, kuid aromaatsete ja tervislike toitude poolest. Üks selline söök, mis on leidnud oma koha paljude südames, on pasta pesto kastmega. Selle roa valmistamine on lihtne ja kiire, kuid lõpptulemus on alati maitsev. Tänane retsept tutvustab, kuidas valmistada kodust Itaaliapärast pastat basiiliku-pähkli pesto kastmega.

Sisu

Koostisained:
– 400 g pastat (nt spagetid või penne)
– 2 tassi värsket basiilikut
– 1/2 tassi oliiviõli
– 2 küüslauguküünt
– 1/2 tassi riivitud Parmesani juustu
– 1/4 tassi männipähkleid (võib asendada ka kreeka pähklitega)
– Sool ja must pipar maitse järgi
– Värskeid tomateid ja röstitud pähkleid garneerimiseks

Valmistamisjuhised:
1. Pesto valmistamine: Alusta pesto valmistamisega, pannes basiiliku lehed, küüslauguküüned, männipähklid, Parmesani juust ja oliiviõli köögikombaini või blenderisse. Maitsesta soola ja pipraga. Püreeri kuni saavutad ühtlase massi. Kui segu tundub liiga paks, võid lisada veel veidi oliiviõli.

  1. Pasta keetmine: Paralleelselt pesto tegemisega keeda pasta suures koguses soolaga maitsestatud vees vastavalt pakendi juhistele al dente tasemeni.

  2. Segamine: Kurna pasta ja jäta veidi keeduvett alles. Lisa kuum pasta suurde segamiskaussi, kalla peale valmis pestokaste ja sega korralikult läbi. Pesto peaks katma pasta ühtlaselt, võid lisada pasta keeduveest, et kaste muutuks kreemjamaks.

  3. Garneering: Serveeri pasta kohe, puista peale värskelt riivitud Parmesani juustu, röstitud pähkleid ja lisa paar värsket tomatit viilutatuna.

Kokkuvõte

See Itaaliapärane pasta pesto kastmega on imelihtne roog, mis suudab viia sind otse Vahemere kallastele. Tervislik, värviküllane ja maitsev eine valmib kiirelt ning on suurepärane valik nii argipäeva õhtusöögiks kui ka pidulauale. Kombineeri see roog klaasi hea valge veini ja hea seltskonnaga, et õhtu oleks täiuslik. Buon appetito!