MEKK

Uuri meie kunstilist menüüd, mis pakub kõrgetasemelisi maitseelamusi igale gurmaanile

Blog

Klassikaline Prantsuse Quiche Lorraine’i Retsept

Sissejuhatus

Quiche Lorraine on üks tuntumaid ja armastatumaid Prantsuse pirukaid, mille rikkalik ja kreemjas täidis ning krõbedaks küpsenud tainapõhi tekitavad suus taevaliku elamuse. Lihtsate koostisosade ja küllusliku maitsekooslusega on see mitmekülgne roog sobilik nii pidulauale kui ka argipäeva õhtusöögiks. Tegemist on traditsioonilise Lorraine’i piirkonna retseptiga, mis on aastate jooksul levinud üle kogu maailma.

Sisu

Koostisosad:
– 200 g nisujahu
– 100 g võid
– 1/2 tl soola
– 2-3 spl külma vett
– 200 g peekonit
– 200 g Gruyère’i juustu (või muud kõvat juustu)
– 3 suurt muna
– 250 ml vahukoort
– 1/4 tl jahvatatud muskaatpähklit
– Sool ja must pipar maitse järgi

Põhja valmistamine:
1. Sega omavahel jahu ja sool. Lisa külm või ja näpi käte vahel puruseks tainaks.
2. Lisa külma vett, et tainas ühtlustuks ja oleks vormitav. Seejärel pane tainas 30 minutiks külmkappi puhkama.
3. Rulli tainas lahti ja kata sellega võitatud pirukavormi põhi ja ääred. Torka kahvliga tainasse augud ja küpseta eelkuumutatud ahjus 200°C juures 10-15 minutit eelküpsetusena.

Täidise valmistamine:
1. Lõika peekon ribadeks ja prae pannil kuldpruuniks. Tõsta peekon majapidamispaberile nõrguma.
2. Lisa põhjale praetud peekon ja puista peale riivitud juust.
3. Klopi munad lahti, sega kokku vahukoorega ning maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga.
4. Vala täidis vormis olevale põhjale ja küpseta 180°C juures 30-35 minutit, kuni täidis on hüübinud ja pealt kuldpruun.

Kokkuvõte

Võluv Quiche Lorraine on lihtne valmistada ning pakub rikkalikku ja klassikalist maitseelamust. Ideaalne nii soojalt kui ka külmalt nautimiseks koos värske salatiga. Proovi seda ajatut Prantsuse hõrgutist ja lase end viia kaugete gurmaanide maailma!