Quiche Lorraine on prantsuse köögi klassika, mis pakub rikkalikke maitseelamusi ning sobib suurepäraselt nii pidulauale kui ka argipäeva toiduvalikusse. Täidiseks kasutatakse suitsusinki ja juustu, mida ümbritseb krõbe muretainas. Serveeri soojalt koos värske salatiga.
Koostisained
Taina jaoks:
- 200 g nisujahu
- 100 g külma võid
- 1/2 tl soola
- 3-4 spl külma vett
Täidise jaoks:
- 200 g suitsusinki, tükeldatuna
- 150 g riivitud Gruyère’i või Emmentali juustu
- 3 suurt muna
- 200 ml vahukoort
- 100 ml piima
- 1/2 tl soola
- 1/4 tl musta pipart
- 1/4 tl jahvatatud muskaatpähklit
Valmistamine
Tainas:
- Sega jahu ja sool, lisa tükeldatud külm või ning näpi kuni saad paraja purutaolise taina. Lisa külma vett, et tainas hakkaks kokku hoidma.
- Sõtku tainast kergelt, seejärel vormi palliks. Kata toidukilega ja aseta külmkappi vähemalt 30 minutiks tahenema.
Täidis ja küpsetamine:
- Eelsoojenda ahi 180 kraadini Celsiuse järgi.
- Rulli tahenenud tainas jahusel pinnal u 3-4 mm paksuseks ja tõsta see 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Tee kahvliga tainasse augud ja eelküpseta põhja ahjus 10 minutit.
- Haki suitsusink väikesteks tükkideks ja jaga eelküpsetatud pirukapõhjale. Puista peale riivitud juust.
- Kloppi munad lahti, lisa vahukoor ja piim. Maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga. Vala segu pirukapõhjale singi ja juustu peale.
- Küpseta quiche’i ahjus 180 kraadi juures 30-35 minutit, kuni täidis on hüübinud ja pealt kuldpruun.
Kokkuvõte
Nüüd ongi Sinu aroomikas ja maitsva koorese täidisega Quiche Lorraine valmis nautimiseks. Serveeri seda suussulavat pirukat kuuma või toatemperatuuril koos kerge rohelise salatiga, et luua täiuslik tasakaal rikkaliku quiche’i ja värskete salatilehtede vahel. Bon appétit!