MEKK

Uuri meie kunstilist menüüd, mis pakub kõrgetasemelisi maitseelamusi igale gurmaanile

Blog

Võluv Itaalia klassik: Spagetid Carbonara

Itaalia on kuulus oma imeliste toitude poolest ja üheks selliseks on kahtlemata spagetid Carbonara. See on roog, mis ühendab endas lihtsad koostisosad ja on seetõttu paljude lemmik. Ehkki retsept tundub lihtne, peitub selle võlu koostisosade kvaliteedis ning õiges valmistamisviisis. Vaatame, kuidas valmistada ehtsat Itaalia spagetti Carbonarat.

Sisu

Koostisosad:
– 400g spagetid
– 150g pancetta või guanciale (Itaalia peekon)
– 3 suurt muna
– 1 tass riivitud Pecorino Romano või Parmigiano-Reggiano juustu
– Must pipar (jämedalt jahvatatud)
– Sool
– Extra-neitsioliiviõli

Juhised:
1. Alusta pasta keetmisest suures koguses soolaga maitsestatud vees vastavalt pakendi juhistele, kuni pasta on al dente.
2. Samal ajal, kui pasta keeb, lõika peekon väikesteks kuubikuteks ja prae pannil keskmisel kuumusel, kuni see on krõbe. Eemalda pann pliidilt ja pane peekon kõrvale.
3. Klopi munad lahti ja sega juurde riivitud juust, lisades veidi musta pipart. See on Carbonara kaste, mida ei tohiks kuumutada, et vältida munade hüübimist.
4. Kui pasta on valmis, tühjenda see ja säilita umbes pool tassi pastakeeduvett.
5. Sega kuum pasta kohe guanciale’ga pannil, lisa mõned supilusikatäied pastaveest ja sega kiirelt läbi, nii et pasta oleks kaetud rasvaga.
6. Eemalda pann tulelt ja lisa muna-juustusegu, segades kiirelt, et munasegu kuuma pasta kuumuses ära ei hüübiks, vaid muutuks kreemjaks kastmeks, mis katab spagetid.
7. Serveeri kohe, lisa peale värskelt jahvatatud musta pipart ja soovi korral veel riivitud juustu.

Kokkuvõte

Carbonara on roog, mis vajab tähelepanu ja hoolt, kuid tulemus on seda väärt. See on suurepärane näide sellest, kuidas lihtsad ja kvaliteetsed koostisosad võivad maagiliselt ühineda, luues toiduelamuse, mis räägib enda eest. Serveerides seda klassikalist Itaalia rooga, toote kööki tõelise Euroopa maitse. Buon appetito!