MEKK

Uuri meie kunstilist menüüd, mis pakub kõrgetasemelisi maitseelamusi igale gurmaanile

Blog

Itaalia hõrgutis: Klassikaline Carbonara pasta

Sissejuhatus

Carbonara pasta on Itaalia köögi pärl, pakkudes lihtsuses peituvat rikkalikku maitseelamust. Selle retsepti juured ulatuvad Rooma piirkonda ja kuigi võib leida mitmeid variatsioone, räägime täna klassikalisest viisist, kuidas seda armastatud pastarooga valmistada.

Sisu

Koostisosad:

  • 400 g spagetid või linguine pastat
  • 150 g pancetta või guanciale (Itaalia peekon)
  • 3 suurt muna
  • 100 g Parmesani või Pecorino Romano juustu, riivituna
  • 2 küüslauguküünt
  • Musta pipart
  • Soola
  • Väike peotäis värskeid basiilikulehti (valikuline)

Valmistamisjuhend:

  1. Pasta keetmine: Aseta suur pott veega tulele, lisa soola ja keeda pasta al dente ehk parajalt “hamba all” vastavalt pakendi juhistele.

  2. Peekoni praadimine: Lõika pancetta või guanciale väikesteks ribadeks või kuubikuteks. Kuumuta suur pann madalal kuumusel, lisa pancetta ja küüslauguküüned. Küpseta, kuni peekon on kergelt krõbe, kuid mitte liiga pruun. Eemalda küüslauguküüned ja tõsta peekon kõrvale.

  3. Munasegu valmistamine: Klopi munad suures kausis lahti. Lisa riivitud juust ja sega ühtlaseks. Maitsesta heldelt värskelt jahvatatud musta pipraga.

  4. Pasta ja munasegu ühendamine: Kui pasta on valmis, tõsta see veest välja otse peekoniga pannile, säilitades umbes tassitäis pastakeeduvett. Tõsta pann tulelt ja sega pasta peekoniga. Järgmisena vala kiiresti, kuid järk-järgult lahti klopitud munasegu pastale, segades jõuliselt, et pasta kuumus küpsetaks munad õrnalt ilma neid hüübimata.

  5. Lõplik puudutus: Kui segu tundub liiga paks, lisa pasta keeduvesi, et saavutada kreemjas konsistents. Serveerimisel võid peale raputada veel juustu, värsket musta pipart ja basiilikulehti.

Kokkuvõte

Carbonara on imelihtne, ent samas lõhna- ja maitserohke roog, mis toob kokku autentse Itaalia köögi parimad palad. Kvaliteetsete koostisosade ja õige tehnikaga saad luua roa, mida nii suured kui väikesed armastavad. Järgi neid samme ning naudi tõelist Itaalia maitset otse oma köögist! Bon Appétit!