MEKK

Uuri meie kunstilist menüüd, mis pakub kõrgetasemelisi maitseelamusi igale gurmaanile

Blog

Vahemere Hõnguline Pastaroog Kergelt Röstitud Köögiviljadega

Sissejuhatus

Vahemeremaad on tuntud oma rikkaliku ja tervisliku köögi poolest, kus domineerivad värsked köögiviljad, maitsetaimed ning kvaliteetne oliiviõli. See retsept toob teie kööki päikselise kliima värskuse ja kerguse, sidudes al dente pasta koos kergelt röstitud köögiviljade ja aromaatsete ürtidega. Tulemuseks on maitseküllane ja visuaalselt ahvatlev roog, mis sobib ideaalselt nii argiõhtuks kui ka pidulauale.

Sisu

Koostisosad:

  • 300 g pastat (näiteks penne või spagette)
  • 1 punane paprika
  • 1 kollane paprika
  • 1 suur suvikõrvits
  • 1 punane sibul
  • 200 g kirsstomateid
  • 3 küüslauguküünt
  • Värske basiilik
  • Värske tüümian
  • 50 g Parmesani juustu
  • Oliiviõli
  • Sool
  • Must pipar

Valmistamine:

  1. Keeda pasta soolaga maitsestatud vees al dente, järgi pakendi juhiseid. Nõruta pasta, kuid jäta alles väike kogus pastavett.
  2. Lõika paprikad ja suvikõrvits meelepärases suuruses tükkideks. Haki punane sibul ja küüslauk peeneks.
  3. Kuumuta suurel pannil oliiviõli ja prae sibulat koos küüslauguga, kuni need muutuvad klaasjaks.
  4. Lisa paprikad ja suvikõrvits ning kuumuta pidevalt segades, kuni köögiviljad on kergelt pruunistunud.
  5. Poolita kirsstomatid ning lisa pannile, kuumuta veel mõni minut.
  6. Tõsta pliidilt ja lisa pasta köögiviljade juurde.
  7. Haki basiilik ja tüümian, lisa pastaroale koos hulka riivitud Parmesani juustuga. Kui roog tundub liiga kuiv, lisa veidi pastavett.
  8. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga.

Kokkuvõte

Serveeri kohe, puista peale veel juustu ja värskeid ürte ning naudi koheva ja värvikireva taldrikutäie Vahemere maitseid. Antud pastaroog on imelihtne valmistada ning pakub piisavat täiust, et rahuldada kõiki maitsemeeli. Jagub neljale sööjale ning on täiuslik valik neile, kes soovivad nautida lihtsat, aga toitvat ja maitsvat söögikorda.