MEKK

Uuri meie kunstilist menüüd, mis pakub kõrgetasemelisi maitseelamusi igale gurmaanile

Blog

Klassikaline Itaalia Pasta Carbonara

Tere, kallis toidunautleja! Täna jagame klassikalise Itaalia köögi üht armastatumat ja lihtsamini valmistatavat rooga – Pasta Carbonarat. See on ideaalne argiõhtusöök, mida on imelihtne kokku panna ja mis pakatab autentsetest maitsetest.

Koostisosad:

  • 400g spagette või teie eelistatud pastat
  • 150g pancetta või guanciale (kuivatatud sea põse- või kõhuliha)
  • 3 suurt värsket muna
  • 100g Parmesani või Pecorino juustu, riivituna
  • Musta pipart
  • Soola vee keetmiseks

Ettevalmistus:

  1. Keeda pasta soolaga maitsestatud vees vastavalt pakendi juhistele al dente (pisut krõmpsuv). Seejärel nõruta pasta, säilitades umbes tassi pasta keeduvett.

  2. Samal ajal, kui pasta keeb, lõika pancetta või guanciale väikesteks tükkideks ja prae pannil, kuni see on krõbe. Eemalda liigne rasv paberil.

  3. Klopi munad lahti ja sega hulka riivitud juust kuni tekib ühtlane segu. Maitsesta heldelt musta pipraga.

Valmistamine:

  1. Kui pasta on keedetud ja nõrutatud, pane see koos krõbeda pancetta või guanciale’iga pannile. Sega hoolikalt läbi.

  2. Siis eemalda pann tulelt ja lase jahtuda paar minutit. See samm on oluline, et vältida munade hüübimist liiga kõrgel temperatuuril.

  3. Vala pasta peale munasegu, sega pidevalt pastat, et kaste jaotuks ühtlaselt. Kui kaste on liiga paks, lisa natuke pasta keeduvett, et saavutada kreemjas tekstuur.

Kokkuvõte:

Pasta Carbonara on tõeline Itaalia köögi klassik, mis on lihtsate, ent maitsvate koostisosade sümbioos. Võrratult kreemja tekstuuri ja põneva maitsebuketiga Carbonara on kindlasti roog, mis toob igapäevaelule mõnusa vahelduse ja maitseelamuse. Serveeri pasta kohe soojalt, puistates peale veel veidi värskelt riivitud juustu ja pipart. Nautige!