MEKK

Uuri meie kunstilist menüüd, mis pakub kõrgetasemelisi maitseelamusi igale gurmaanile

Blog

Vahemere Ahjulõhe Sidruni ja Rosmariiniga

Sissejuhatus

Vahemere köök on tuntud oma tervislike ja maitsvate roogade poolest. Ahjulõhe sidruni ja rosmariiniga on lihtne, kuid elegantne roog, mis sobib ideaalselt õhtusöögiks või pidulikuks sündmuseks. Lõhe valmistamine ahjus hoiab kala mahlasena ning sidrun ja rosmariin lisavad värskeid ja aromaatseid nüansse. Proovi seda lihtsat, kuid maitseküllast retsepti!

Sisu

Koostisosad

  • 4 lõhefileed (umbes 150-200 g tükk)
  • 1 sidrun
  • 2-3 oksa rosmariini
  • 2 küüslauguküünt
  • Oliiviõli
  • Sool
  • Must pipar

Juhised

  1. Eelkuumuta ahi 200°C-ni.
  2. Aseta lõhefileed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile nahapool allapoole.
  3. Pigista igale lõhefileele peale värskelt pressitud sidrunimahla. Jäta üks sidruniviil iga lõhefilee peale kaunistuseks.
  4. Haki rosmariinioksad peeneks ja puista rosmariin lõhefileede peale.
  5. Purusta küüslauguküüned noa laia küljega ja haki peeneks. Puista küüslauk lõhefileedele.
  6. Nirista oliiviõli lõhele, veendudes, et iga filee saab piisavalt õli.
  7. Maitsesta igat lõhefileed soola ja musta pipraga maitse järgi.
  8. Küpseta eelkuumutatud ahjus 12–15 minutit, olenevalt fileede paksusest või kuni lõhe on keskelt roosa ja kergelt läbiküpsenud.

Serveerimine

Serveeri ahjulõhet kohe pärast valmimist. Sobivad lisandid on näiteks värske salat, aurutatud rohelised köögiviljad või ahjukartulid.

Kokkuvõte

Vahemere ahjulõhe sidruni ja rosmariiniga on ülimaitsev ja tervislik valik igaks päevaks. Sidruni hapukus ja rosmariini aroom teevad sellest lihtsast roogast tõelise maitseelamuse. Valmistamine ei nõua palju aega ega vaeva, seega on see ideaalne valik kiireks õhtusöögiks. Proovi ise ja naudi Vahemere maitsenüansse otse oma köögist!