MEKK

Uuri meie kunstilist menüüd, mis pakub kõrgetasemelisi maitseelamusi igale gurmaanile

Blog

Klassikaline Eesti kartulisalat

Eesti kööki iseloomustavad lihtsad, ent toitvad ja maitsvad road. Üks selline ajatu klassika on kartulisalat, mis sobib nii pidulauale kui ka argiõhtusse. Traditsiooniline Eesti kartulisalat koosneb keedetud kartulitest, hapukurkidest, keedumunadest ja majoneesipõhisest kastmest. See on roog, mida armastatakse igas eas ja mida on lihtne valmistada.

Koostisosad:

  • 1 kg keedukartuleid
  • 4 keedumuna
  • 200 g keedetud või suitsutatud liha (nt sink või vorst)
  • 1 suur sibul
  • 3-4 hapukurki
  • 200 g majoneesi
  • 100 g hapukoort
  • Sool, must pipar
  • Värsket tilli

Valmistamine:

  1. Alusta roa ettevalmistamisega keetes kartulid ja munad. Kartulid keeda koorega, kuni need on pehmed, kuid mitte lagunevad. Munad keeda kõvaks. Jahuta mõlemad ja seejärel koori.

  2. Lõika jahutatud kartulid, keedumunad ja liha väikesteks kuubikuteks. Haki sibul ja hapukurk peeneks.

  3. Sega suures kausis kokku majonees ja hapukoor. Maitsesta soola ja musta pipraga vastavalt isiklikule eelistusele.

  4. Lisa kastmele tükeldatud kartulid, munad, liha, sibul ja hapukurk. Sega kõik ettevaatlikult läbi, et salati komponendid ühtlaselt kastmega kaetuks.

  5. Lase salatil enne serveerimist vähemalt tund aega külmas maitsestuda.

  6. Enne serveerimist puista peale hakitud värske till.

Kokkuvõte:

Eesti kartulisalat on lihtne ja maitsev roog, mis sobib nii argiõhtusöögiks kui ka pidupäevadele. Klassikalises retseptis kasutatakse kartuleid, keedumune, liha, hapukurke, sibulat ning majoneesi ja hapukoore kastet. Salatit on kerge valmistada ja see maitseb veelgi paremini, kui lasta sellel enne serveerimist külmas maitsestuda. Serveeri külmana ja naudi koos pere ja sõpradega!