MEKK

Uuri meie kunstilist menüüd, mis pakub kõrgetasemelisi maitseelamusi igale gurmaanile

Blog

Klassikaline Eesti Kartulisalat

Eesti toidulaud on tuntud oma lihtsa, kuid toitva ja maitserikka köögi poolest. Üks armastatumaid roogasid nii argi- kui pidupäevadel on traditsiooniline kartulisalat, mis sobib suurepäraselt nii iseseisva roana kui ka liha- ja kalaroogade kõrvale. Järgnevalt tutvustan sammu-sammult, kuidas valmistada Eesti kartulisalatit.

Koostisosad:

  • 1 kg keedetud kartuleid (jahusemad sordid sobivad paremini)
  • 4 keedetud muna
  • 2-3 hapukurki
  • 1 keskmine sibul
  • 200 g sinki või keedetud liha
  • 200 g majoneesi
  • 100 g hapukoort
  • 1 tl sinepit
  • Sool ja must pipar maitse järgi
  • Rohelist sibulat või tilli kaunistuseks

Juhised:

  1. Alusta kartulite ja munade keetmisest. Keeda kartuleid umbes 20 minutit või kuni need on pehmed, kuid mitte lagunevad. Keeda mune 10 minutit. Jahuta mõlemad koostisosad.
  2. Täringuta jahtunud kartulid, munad, hapukurgid ja sink (või keedetud liha) ühtlasteks kuubikuteks.
  3. Haki sibul peeneks ning lisa koos teiste tükeldatud koostisosadega suurde kaussi.
  4. Sega majonees, hapukoor ja sinep omavahel, maitsesta soola ja pipraga.
  5. Vala kaste kartuli-muna-segu peale ja sega ettevaatlikult, et kartulid ei muutuks pudruks.
  6. Lase salatil enne serveerimist vähemalt paar tundi külmkapis maitsestuda, et kõik maitsed seguneksid.
  7. Enne serveerimist kaunista rohke hakitud rohelise sibula või tilliga.

Kokkuvõte:

Valmistada Eesti kartulisalatit on imelihtne ning tulemus on garanteeritult maitsev. See salat on suurepärane valik pidulauale või niisama nautimiseks. Naudi traditsioone ja maitseid, mis on kandunud põlvest põlve, ja üllata oma pere ning sõpru koduse ja südantsoojendava kartulisalatiga!