MEKK

Uuri meie kunstilist menüüd, mis pakub kõrgetasemelisi maitseelamusi igale gurmaanile

Blog

Klassikaline Prantsuse Ratatouille

Prantsusmaa köögi üks tuntumaid roogi on ratatouille – rikkalik taimetoit, mis on pärit Provence’ist ja täis Vahemere piirkonna värskeid maitseid. See toitev ja tervislik roog on suurepärane valik nii argipäevaks kui pidulikuks õhtusöögiks.

Koostisosad:

  • 1 baklažaan
  • 2 suvikõrvitsat
  • 2 paprikat (eri värvi)
  • 4 tomatit
  • 1 suur sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 2 spl oliiviõli
  • 1 tl kuivatatud tüümiani
  • 1 tl kuivatatud rosmariini
  • Soola ja musta pipart maitse järgi
  • Värsket basiilikut kaunistuseks

Juhised:

  1. Alustage ettevalmistusega: peske kõik köögiviljad. Lõigake baklažaan ja suvikõrvits umbes poole sentimeetri paksusteks ratasteks. Puhastage paprikad seemnetest ja lõigake samuti ratasteks. Tomatid lõigake viiludeks. Hakkige sibul ja küüslauk peeneks.
  2. Kuumutage suures pannil või madalal potis oliiviõli. Lisage hakitud sibul ja küüslauk ning praadige, kuni need on muutunud klaasjaks.
  3. Lisage pannile tüümian ja rosmariin, laske maitseainetel natuke praadida, et nende aroomid esile kerkiksid.
  4. Seejärel lisage köögiviljad kihiti: esmalt baklažaan, siis suvikõrvits, paprikad ja lõpuks tomatid. Pärast iga kihti lisage soola ja pipart.
  5. Katke pann kaanega ja laske roal madalal kuumusel haududa 30-40 minutit. Segage vahepeal ettevaatlikult, et köögiviljad jääksid terveks.
  6. Ratatouille on valmis, kui kõik köögiviljad on pehmed, kuid mitte lagunenud.

Kokkuvõte:

Serveerige ratatouille’it soojalt, kaunistatuna värske basiiliku lehtedega. See maitsev ja värvikas roog on suurepärane lisand grillitud lihale või kala kõrvale, ent sobib suurepäraselt ka iseseisva taimetoitlasliku eine osana. Bon appétit!