MEKK

Uuri meie kunstilist menüüd, mis pakub kõrgetasemelisi maitseelamusi igale gurmaanile

Blog

Klassikaline Prantsuse Ratatouille: Värvikirev ja Aromaatne

Sissejuhatus

Ratatouille on armastatud Prantsuse roog, mis on pärit Provence piirkonnast. Tegemist on suviselt värviküllase ja tervisliku köögiviljahautisega, mis sobib ideaalselt pearoaks või lisandiks. Lihtne valmistada ning suurepärane viis ära kasutada hooajalisi köögivilju.

Sisu

Koostisosad:

  • 1 suur baklažaan
  • 2 väikest suvikõrvitsat
  • 1 punane paprika
  • 1 kollane paprika
  • 2 tomatit
  • 1 suur sibul
  • 3 küüslauguküünt
  • Oliiviõli
  • 1 tl värsket tüümiani
  • 1 tl värsket rosmariini
  • Soola ja musta pipart maitse järgi
  • Peotäis värsket basiilikut (kaunistuseks)

Juhised:

  1. Kuumuta ahi eelsoojendusega 190 °C-ni.
  2. Lõika baklažaan, suvikõrvitsad, paprikad ja tomatid umbes sama suurusteks viiludeks.
  3. Haki sibul ja küüslauk peeneks.
  4. Vala suurde ahjupannile veidi oliiviõli ning kuumuta keskmisel kuumusel. Lisa sibul ja küüslauk, prae kuni sibul muutub klaasjaks.
  5. Lisa pannile viilutatud baklažaan ja suvikõrvits ning hauta segades mõned minutid. Seejärel lisa paprikad ja tomatid, sega kõik õrnalt läbi.
  6. Maitsesta rooga tüümiani, rosmariini, soola ja musta pipraga. Sega hästi läbi.
  7. Kata pann kaanega või alumiiniumfooliumiga ja tõsta see eelkuumutatud ahju. Hauta köögivilju ahjus 30 minutit.
  8. Seejärel eemalda kaas või foolium ja lase köögiviljadel ahjus veel 10-15 minutit küpseda, et pealispind muutuks kergelt kuldseks.
  9. Enne serveerimist lase ratatouillel veidi jahtuda ning kaunista hakitud basiilikuga.

Kokkuvõte

Klassikaline ratatouille on suurepärane näide taimetoitlaste köögist, aga maitseb hästi ka kõige nõudlikumale lihasööjale. Sobib suurepäraselt suvepäevadeks, kuna toob esile hooajaliste köögiviljade parimad maitsed. Naudi seda Prantsuse köögi pärli koos krõbeda ciabatta või võis praetud kanakintsudega!