MEKK

Uuri meie kunstilist menüüd, mis pakub kõrgetasemelisi maitseelamusi igale gurmaanile

Blog

Võluv Viini šnitsel – Klassika Otse Austriast

Eestis armastatakse häid liharoogi ning üheks selliseks maitsvaks ja klassikaliseks road on Viini šnitsel. See on tõeline Euroopa köögi pärl, mis on pärit Austriast ja on tuntud kogu maailmas. Viini šnitsel on traditsiooniliselt valmistatud vasikalihast, kuid sageli kasutatakse ka sealiha. Selles retseptis on juttu just viimasest variandist. Tõelise Viini šnitsli saladus peitub õiges paneeringus ja liha õiges praadimises.

Koostisosad:

  • 4 sealiha viilu (umbes 150 g igaüks)
  • Sool, pipar
  • Jahu (paneerimiseks)
  • 2 toores muna
  • Riivsai
  • Õli (praadimiseks)
  • Sidruniviilud (serveerimiseks)

Juhised:

  1. Valmistage ette sealiha viilud. Need peaksid olema umbes 0,5 cm paksused. Kui vaja, koputage liha veel õhemaks kasutades lihahaamrit.
  2. Maitsestage lihaviilud soola ja pipraga mõlemalt poolt.
  3. Veeretage liha kõigepealt jahus, seejärel kastke lahtiklopitud munadesse ja lõpuks katke ühtlaselt riivsaiaga.
  4. Kuumutage pannil rohke õli (nii, et šnitslid ujuksid õlis). Õli on piisavalt kuum, kui sinna sisse pandud jahutükk hakkab kohe pruunistuma.
  5. Praadige šnitsleid kuumas õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks, aeg-ajalt panni kergelt raputades, et paneering muutuks mõnusalt krõbedaks. See võtab umbes 3-4 minutit kummaltki poolt.
  6. Tõstke valmis šnitslid pannilt ja laske neil köögipaberil nõrguda, et liigne õli saaks imenduda.

Serveerimine:

Viini šnitsel serveeritakse tavaliselt koos värskelt lõigatud sidruniviilude ja klassikalise kartulisalatiga. Samuti sobib kõrvale pakkuda rohelist salatit või aurutatud köögivilju.

Viini šnitsel on suurepärane valik, kui soovite pakkuda oma perele või külalistele midagi erilist, aga samas klassikalist. Taldrikule jõudes võlub see roog nii silma kuldse ja krõbeda paneeringu kui ka suu meeldiva maitseküllusega. Viini šnitsli võlu peitub lihtsuses ja kvaliteetsetes koostisosades, mis koos moodustavad harmoonilise terviku. Proovige järgi ja nautige tükikest Austriat oma köögis!