Sissejuhatus
Ratatouille on tõeline Prantsuse köögi pärl — taimne roog, mis ühendab endas Vahemere piirkonnale omaseid maitseid ja aroome. Siit leiad, kuidas valmistada klassikalist ratatouillet, mis sobib suurepäraselt nii iseseisvaks roaks kui ka lisandiks.
Sisu
Koostisosad:
- 1 suvine suvikõrvits
- 1 väike baklažaan
- 2 paprikat (erinevat värvi)
- 2 keskmist tomatit
- 1 suur sibul
- 2-3 küüslauguküünt
- 2 spl oliiviõli
- 1 tl kuivatatud tüümiani
- 1 tl kuivatatud basiilikut
- Soola ja värskelt jahvatatud musta pipart maitse järgi
- Värsket basiilikut serveerimiseks
Juhised:
- Kuumuta ahi 180 kraadini. Loputa kõik köögiviljad ja tükelda need umbes võrdseteks viiludeks või kuubikuteks.
- Kuumuta suurel pannil õli keskmisel kuumusel. Lisa hakitud sibul ja küüslauk, prae neid mõni minut kuni need muutuvad klaasjaks.
- Lisa pannile baklažaan ja prae mõned minutid, kuni tükid hakkavad pehmenema.
- Lisa paprikad ja suvikõrvits. Jätka praadimist, kuni kõik köögiviljad on mõnusalt pehmed, kuid säilitavad siiski oma kuju.
- Viimasena lisa tomatid koos tüümiani ja basiilikuga. Maitsesta soola ja pipraga ning kuumuta veel paar minutit.
- Tõsta köögiviljad ahjuvormi ja kata kaanega või alumiiniumfooliumiga.
- Küpseta eelsoojendatud ahjus umbes 20-30 minutit, kuni köögiviljad on täielikult pehmed.
- Vajadusel maitsesta lõplikult ja serveeri värske basiilikuga.
Kokkuvõte
Ratatouille on imeline näide lihtsatest koostisosadest loodud hõrgust roog. Tänu küpsetamisele ahjus säilitavad köögiviljad oma mahlasuse ja maitseained annavad roale sügavust. Serveeri seda kas sooja või külma, olenevalt eelistusest. Bon appétit!