MEKK

Uuri meie kunstilist menüüd, mis pakub kõrgetasemelisi maitseelamusi igale gurmaanile

Blog

Südamesoojus Kartulipudruga – Eesti Maitsete Klassika

Kartulipuder suitsuse peekoniga

Koostisosad:

  • 5-6 suurt kartulit
  • 200 g suitsupekki (viilutatud)
  • 1 sibul
  • 2 dl piima
  • 50 g võid
  • Soola ja pipart maitse järgi

Valmistamine:

  1. Koori kartulid ja lõika need umbes 2 cm paksusteks viiludeks. Keeda kartuleid soolaga maitsestatud vees, kuni need on pehmed.
  2. Samal ajal lõika suitsupekk väikesteks kuubikuteks ja haki sibul peeneks.
  3. Kui kartulid on keedetud, kurna vesi ja purusta kartulid pudruks. Lisa piim ja või ning sega hoolikalt.
  4. Prae suitsupekikuubikud pannil kuldseks. Lisa hakitud sibul ja prae, kuni sibul muutub klaasjaks.
  5. Sega praetud peekon ja sibul kartulipudru hulka. Maitsesta soola ja pipraga vastavalt oma maitsele.
  6. Serveeri soojalt, võimalusel koos marineeritud kurgi või hapukapsaga.

Selle retseptiga tood oma kööki Eesti traditsioonilise maitse, tuues lauale südamesoojuse ja koduse õhkkonna. Kartulipuder suitsuse peekoniga on lihtne, kuid võimas roog, mis köidab iga toidusõbra maitsemeeli. Head isu!