MEKK

Uuri meie kunstilist menüüd, mis pakub kõrgetasemelisi maitseelamusi igale gurmaanile

Blog

Vahemere Äärne Kana Pesto Pastaga

Sissejuhatus

Vahemere maadest inspireeritud kana pesto pasta on suurepärane roog, mis viib keele alla nii suurte kui väikeste gurmaanide seas. Eriline Vahemere maitsebukett saavutatakse tänu värsketele ürtidele ja külluslikule oliiviõlile. See roog on ühtaegu lihtne valmistada ning kindlasti rõõmustab see kõiki, kes naudivad Itaalia köögi peeneid nüansse.

Sisu

Koostisained:
– 400g kanafileed
– 300g pastat (nt. penne või fusilli)
– 100g rohelist pestot
– 1 suur tomat
– 2 spl oliiviõli
– 1 küüslauguküüs
– 50g parmesani juustu
– Sool ja pipar
– Värsked basiilikulehed

Valmistamine:

  1. Alustuseks pannakse pasta keema soolaga maitsestatud vees vastavalt pakendi juhistele.
  2. Kanafilee lõigatakse ribadeks või kuubikuteks ja maitsestatakse soola ning pipraga. Küüslauguküüs hakitakse peeneks.
  3. Pannil kuumutatakse oliiviõli ning praetakse küüslauguga maitsestatud kanafilee ribad, kuni need on kuldpruunid.
  4. Tomat lõigatakse väikesteks tükkideks ning lisatakse kanale pannile. Lastakse haududa mõned minutid.
  5. Keedetud pasta nõrutatakse ning lisatakse pannile kana ja tomati hulka. Segatakse läbi.
  6. Pasta seest võetakse väike osa pasta keeduvett ja segatakse pesto sisse ning seejärel valatakse kogu segu pasta ja kana peale pannil. Kõik koostisosad segatakse ettevaatlikult, et maitseid ühtlustada.
  7. Serveerimisel raputatakse peale riivitud parmesani ja kaunistatakse värskete basiilikulehtedega.

Kokkuvõte

Kana pesto pasta on suurepärane näide Vahemere piirkonna toidukultuurist, mis on kiire ja lihtne, kuid samas maitseküllane. Serveeri seda toitvat pastarooga oma perele või sõpradele ja nautige koos laitmatut maitseelamust. Bon appétit!