MEKK

Uuri meie kunstilist menüüd, mis pakub kõrgetasemelisi maitseelamusi igale gurmaanile

Blog

Vahemere Hõnguga Pasta Pesto Rosso

Vahemere köögi armastajatele pakume midagi eriliselt ahvatlevat – pasta pesto rosso, mille maitsenüansid viivad Sind otse päikeseliste Itaalia maastike rüppe. See lihtne ent rikkalik roog sobib suurepäraselt nii lõuna kui ka õhtusöögiks.

Koostisosad:

  • 400 g pastat (nt penne või fusilli)
  • 2 küüslauguküünt
  • 50 g päikesekuivatatud tomateid, õlis
  • 25 g värskeid basiilikulehti
  • 30 g seedermänniseemneid
  • 50 g riivitud Parmesani juustu
  • 100 ml extra virgin oliiviõli
  • soola ja värskelt jahvatatud musta pipart maitse järgi
  • värsket basiilikut ja Parmesani juustu lauale serveerimiseks

Juhised:

  1. Aseta suures potis vesi keema, lisa sinna soola ja keeda pasta vastavalt pakendi juhistele al dente.
  2. Samal ajal kuumuta pannil seedermänniseemneid keskmisel kuumusel, kuni need on kuldpruunid ja lõhnavad (umbes 1-2 minutit). Tõsta kõrvale jahtuma.
  3. Valmista pesto, lisades köögikombaini päikesekuivatatud tomatid, küüslauguküüned, jahtunud seedermänniseemned, Parmesani juustu, basiiliku lehed ja oliiviõli. Maitsesta soola ja pipraga.
  4. Pulseeri kõik koostisosad ühtlaseks kastmeks.
  5. Nõruta valmis pasta, säilitades veidi keeduvedelikku.
  6. Sega pasta ja pesto rosso omavahel, vajadusel lisa pasta keeduvedelikku, et kaste muutuks kreemjamaks.
  7. Serveeri kohe, kaunistades taldrikuid värske basiiliku ja riivitud Parmesani juustuga.

Kokkuvõte:

Pesto rosso on Itaalia köögist inspireeritud maitsenauding, mis võlub oma lihtsuse ja sügava maitsebuketiga. Päikesekuivatatud tomatite, krõmpsuva seedermänniseemne ja aromaatse basiiliku kooslus loob rikkaliku ja tomatise kastme, mis liidab endaga harmooniliselt pasta. Selline toidukord toob Vahemere päikese igasse argipäeva. Proovi järele ja veendu ise – see roog ei valmista pettumust!