MEKK

Uuri meie kunstilist menüüd, mis pakub kõrgetasemelisi maitseelamusi igale gurmaanile

Blog

Vahemere Hõrgutis: Ratatouille

Sissejuhatus

Ratatouille on pärit Vahemeremaadest, täpsemalt Prantsuse Provence’i piirkonnast. See on külluslik ja tervislik köögiviljaroog, mis sobib suurepäraselt nii iseseisvaks toidukorraks kui ka lisandiks. See retsept on lihtne ning toob sinu kööki Vahemere aromaatseid maitseid.

Sisu

Koostisosad:

  • 1 suvikõrvits
  • 1 baklažaan
  • 1 punane paprika
  • 1 kollane paprika
  • 2 sibulat
  • 3 küüslauguküünt
  • 400 g purustatud tomateid
  • 2 spl tomatipastat
  • 1 tl kuivatatud tüümiani
  • 1 tl kuivatatud basiilikut
  • 1 tl kuivatatud rosmariini
  • 1 loorberileht
  • 4 spl oliiviõli
  • Sool ja must pipar maitse järgi
  • Värsket basiilikut serveerimiseks

Valmistamine:

  1. Eelsoojenda ahi 180°C-ni.

  2. Lõika suvikõrvits, baklažaan ja paprikad ühtlasteks ratasteks või kuubikuteks. Haki sibul ja küüslauk peeneks.

  3. Kuumuta suures pannil 2 spl oliiviõli. Lisa sibul ja küüslauk, kuumuta kuni need on muutunud klaasjaks.

  4. Lisa purustatud tomatid, tomatipasta, kuivatatud ürdid ja loorberileht. Maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta, kuni kaste pakseneb, umbes 10 minutit. Eemalda loorberileht ja vala kaste ahjuvormi põhjale.

  5. Aseta suvikõrvitsa, baklažaani ja paprikate viilud vormi kastmele vaheldumisi ringikujuliselt, kuni kogu vorm on kaetud.

  6. Piserda peale ülejäänud õli ning maitsesta soola ja pipraga. Kata vorm alumiiniumfooliumiga.

  7. Küpseta ahjus 40-45 minutit. Seejärel eemalda alumiiniumfoolium ja küpseta veel 15-20 minutit, kuni köögiviljad on pehmed ja kergelt karamellistunud.

Kokkuvõte

Valmis ratatouille serveeri soojalt, puista peale värsket basiilikut. See roog on imetlusväärne oma mitmekülgsuse ja maalähedaste maitsete poolest. Ratatouille sobib imehästi igal aastaajal ning on suurepärane viis serveerida oma lähedastele tükkikest päikeselist Vahemerd. Naudi koos krõbeda ciabatta või maitsestamata riisiga. Bon appétit!