MEKK

Uuri meie kunstilist menüüd, mis pakub kõrgetasemelisi maitseelamusi igale gurmaanile

Blog

Vahemere Pärl: Pasta Carbonara Autentne Retsept

Traditsiooniliselt võlub pasta carbonara oma lihtsuse ja oivaliste maitsete harmooniaga. See toitev roog pärineb Itaaliast ning selle südameks on vaid mõned kvaliteetsed koostisosad. Siin on samm-sammult juhised, kuidas valmistada klassikalist pasta carbonarat, mis viib keele alla igal pastasõbral.

Koostisosad:

  • 400 g spagette
  • 200 g pancetta või guanciale (Itaalia suitsutatud sea põse- või kõhuvõru)
  • 4 suurt munakollast
  • 100 g Parmesani või Pecorino Romano juustu, riivituna
  • Musta pipart, värskelt jahvatatult
  • Soovi korral peotäis hakitud värsket peterselli
  • Soola, vee keetmiseks

Juhised:

Samm 1: Pasta keetmine
Aseta suur pott vett tulele ja lisa sinna näpuotsatäis soola. Kui vesi hakkab keema, lisa pasta ning keeda seda vastavalt pakendi juhistele al dente. Ära unusta pastat aeg-ajalt segada.

Samm 2: Pancetta või guanciale
Samal ajal kui pasta keeb, lõika pancetta või guanciale väikesteks tükkideks ning prae need suurel pannil kuni kuldpruuniks. Tõsta kõrvale paberrätikule nõrguma.

Samm 3: Muna ja juustu segu
Sega omavahel munakollased ja enamik riivitud juustust, jättes natuke juustu ka serveerimise jaoks. Maitsesta segu heldelt musta pipraga.

Samm 4: Pasta ja segu ühendamine
Kui pasta on al dente, tõsta see slottlusikaga otse pannile pancetta või guanciale juurde, jättes pasta keeduvee alles. Lisa kiiresti muna-juustusegu pastale ja sega kiiresti, et kuumus küpsetaks munad kreemjaks kastmeks, kuid ei muudaks neid tükiliseks.

Samm 5: Serveerimine
Juhul kui kaste tundub liiga paks, lisa veidi pasta keeduvett. Serveeri kohe, puistates peale ülejäänud juustu ja vajadusel hakitud petersellit.

Kokkuvõte:

Carbonara võlu seisneb lihtsuses ja tasakaalus – kvaliteetsed koostisosad räägivad enda eest. Tulemuseks on roog, mis on korraga rammus ja samas ka mahe. Serveeri seda koos klaasi hea Itaalia veiniga ning tunne kuidas Vahemere maitsed tantsivad su keelel. Buon appetito!