MEKK

Uuri meie kunstilist menüüd, mis pakub kõrgetasemelisi maitseelamusi igale gurmaanile

Blog

Vahemere Võlud: Maitsva Küpsetatud Feta Retsept

Mõeldes Euroopa köögile, ei saa üle ega ümber Vahemere piirkonna rikkalikest ja värsketest maitsetest. Üks lihtne ja suussulav roog on küpsetatud feta, mis ühendab endas kerge kreeka juustu rikkaliku maitse ning aromaatsete ürtide ja köögiviljade värskuse. See on ideaalne roa kõrvale või kergete suupistetena nautimiseks.

Koostisosad:

  • 200 g fetajuustu
  • 2 spl oliiviõli
  • 1 küüslauguküüs, peeneks hakitud
  • 1 väike punane sibul, õhukeselt viilutatud
  • 1 punane paprika, ribadeks lõigatud
  • 1 väike suvikõrvits, viilutatud
  • 1 tomat, hakitud
  • 1 tl kuivatatud oreganot
  • 1 tl kuivatatud tüümiani
  • Näpuotsatäis soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
  • Värsket basiilikut või peterselli, serveerimiseks
  • Sõrmejämedusi ciabattat või muud maalähedast leiba serveerimiseks

Valmistamisjuhend:

Kuumuta ahi temperatuurini 200°C. Võta väike ahjuvorm ja pintselda põhi õrnalt oliiviõliga üle. Aseta fetajuust keskele ja kata ühtlaselt ürtide, hakitud köögiviljade, soola ja pipraga. Kõige peale nirista veel veidi oliiviõli ning pane feta ja köögiviljad ahju küpsema umbes 15-20 minutiks, kuni köögiviljad on pehmed ja juust kuldselt mullitav.

Vahepeal, kuni feta küpseb, prae soojendatud pannil õrnalt ciabatta viilud, kuni need on mõlemalt poolt kuldpruunid ja krõbedad.

Kui feta on valmis, võta ahjust välja ja puista peale värsket basiilikut või peterselli. Serveeri kohe koos krõbedate leivaviiludega, mis sobivad ideaalselt fetajuustu ja köögiviljade maitsete nautimiseks.

Kokkuvõte:

Küpsetatud feta on ühtaegu lihtne, kuid maitsev Ida-Vahemere piirkonna hõrgutis, mis viib keele alla nii pidulikul puhul kui ka argiõhtuti. Selle kerge, kuid maitseküllane retsept sobib ideaalselt nii eelroaks kui ka kergeks õhtusöögiks, olles maitseelamuseks igale toidunautlejale. Naudi sooja, aromaatset ja rikkaliku maitsebuketiga rooga!